piatok 11. novembra 2011

Tanec stínů

Z anglického originálu: Shadow Dance (2007)

Autor:
Julie Garwood

Vydavateľstvo: Oldag

Český preklad: Magda Cindričová

Počet strán: 288

Rok vydania: 2008



Jordan Buchananová si vypočuje počas svadby jej brata Dylana zaujímavý príbeh o starodávnom boji medzi rodinami Buchananovcov a MacKennovcov. Spor má počiatok v stredoveku, keď ešte obaja predkovia klanov žili v Škótsku. Profesor histórie MacKenna, ktorý sa z ničoho nič objaví na svadbe Dylana Buchanana a Kate MacKennovej týmto Jordan pobúri natoľko, že sa rozhodne vypátrať pravdu. Noah Clayborn, blízky rodinný priateľ jej vytkne, že je priveľmi rozumná a neschopná spontánnosti. Aby tento omyl uviedla na správnu mieru, odchádza do Serenity, malého mestečka, v ktorom býva profesor histórie. Po tom, ako si spraví kópie profesorových záznamov nájde v kufri svojho auta jeho mŕtve telo. Od tejto chvíle sa zdá, že jej doterajší pokojný a rozvážny život sa obrátil hore nohami. Oporu nájde v bratovi Nickovi a Noahovi Claybornovi, ktorí ako agenti FBI včas zasiahnu. Ich príchod do texaského mestečka však problémy nevyriešia. Naopak, zamotajú sa do oveľa nebezpečnejších...



V knihe sa stretávame s Buchananovcami, mnohopočetnou rodinkou, s ktorou som mala tú česť už v knihe Kráska. Hoci sa neriešil ani prípad, ani láska žiadneho z členov ich rodiny, v tomto príbehu sa zoznamujeme hneď s niekoľkými členmi, a jednou z nich je Jordan, ktorej sa zo dňa na deň celkom zmení život. 

Príbeh má dynamiku, zaujímavý dej, niekoľko romantických pasáží... Pomaly mi dejovo pripomína príbehy od Sandry Brown, aj keď Julie ešte nemá tak dokonale vycibrený písací element, kde by dokázala prekvapiť čitateľa a dej otočiť aj o 180 stupňov. U Julie sa skôr dá predpokladať, ako to celé dopadne, kto je zloduch, aký má spôsob myslenia, čo asi najbližšie spraví... Autorka má talent a musím povedať, že sa uberá správnym smerom. Určite si prečítam aj jej ďalšie diela z klanu Buchananovcov.

Moje hodnotenie: ★★

Žiadne komentáre: