sobota 19. apríla 2008

V zajatí túžob

Z anglického originálu: Captive of My Desires (2006)

Autor: Johanna Lindsey

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Tamara Chovanová

Počet strán: 256

Rok vydania: 2007

Neplnoletá Gabrielle Brooksová sa po smrti svojej matky vyberie hľadať svojho otca. Na svoje prekvapenie zistí, že jej otec je pirát žijúci v Karibiku. Po niekoľkých rokoch žitia s ním ju otec pošle späť do Anglicka za Jamesom Malorym, ktorý sa má postarať, aby si našla primeraného manžela. V Londýne je Gabrielle sprevádzaná na spoločenské akcie Maloryho ženou a jej bratom Drewom Andersonom – okúzľujúcim americkým námorným kapitánom. Napriek tomu, že ho Gabby priťahuje, nechce s ňou mať nič spoločné, pretože sa vydajachtivým ženám vyhýba na míle. Gabrielle však nie je odolná voči Drewovmu šarmu a rozhodne sa ho získať. Keď ale okolo nej deň pred odchodom do Ameriky vyvolá škandál, Gabby mu prisahá pomstu. Pomocou otcových priateľov sa zmocní jeho lode a pekný kapitán sa stane jej zajatcom. Po čase aj zajatcom jej túžob...


Opäť jedna skvelá chuťovka z pera pani Lindsey. Príbehy, ktoré píše o rodine Maloryových sú jedným slovom unikátne. Milujem humor, ktorý do nich dáva a preto si ich vždy s chuťou zas a znova prečítam. V tejto knihe síce nerozoberá príbeh jedného z členov Maloryovej rodiny, ale Jamesovho švagra Drewa Andersona. I tak však srší typický lindseyovský vodopád vtipných hlášok (tentoraz najmä z úst papagája alias Slečny Carly) a hlavní hrdinovia sa najskôr vôbec „nemusia“, ale vzájomnej príťažlivosti dokážu len ťažko odolávať a tak sa nakoniec stane presne, čo sa očakáva.
Jediné, čo mi kazilo celkový dojem bolo „protivné“ vykanie si Jamesa a jeho ženy George. Pani prekladateľke mal niekto povedať, že v predchádzajúcich knihách si veselo tykali.


Moje hodnotenie: ****

Žiadne komentáre: