piatok 18. januára 2008

Kniha o kundě

Z českého originálu: Kniha o kundě (2007)

Zostavili: Karel Utte & Nela D. Astonová

Vydavateľstvo: Dybbuk

Počet strán: 224

Rok vydania: 2007


Kniha sa snaží bez hanby ukázať, že ženské lono predstavuje lákadlo pre mnohých spisovateľov a umelcov a že už od dávnych vekov predstavuje zdroj inšpirácie a poetickej obrazotvornosti. Čitateľovi sa ponúka množstvo textov (presne 127) písaných v poézii, próze, i intímnych spovediach, aby mohol odsúdiť autorovu odvahu a bezprostrednosť, alebo naopak uznať, že vagína je pre človeka nielen potešením, ale aj nevysychajúcim prameňom fantázie a života.

 

„...kmotřenko, studánko rozkoše a slasti, o tobě je tahle kniha.“ Slová v úvode plne vystihujú obsah. Celú knižku tvoria úryvky, veršovanky a niekoľko „šteklivých“ obrázkov (pri ktorých si na svoje prídu skôr muži). Aby ste mali predstavu o čom hovorím, dovolím si pár (samozrejme pre mňa – po prečítaní možno aj pre vás :-)) zaujímavých textov citovať.
 
Najlepší alebo No. 1:

„Vlézt na babu, narvat to do ní, zakvedlat zadkem a pak se skulit, to nejni žádný vítězství, to je vostuda a urážka ženskýho vercajku. Žádnej z vás není jak ti píchálci z pornofilmů, vy jste vobyčejní učedníci a budete takoví celej život, šak to není žádná hanba. Ale to neznamená, že by ste se neměli s tou kundou seznámit, jak zevnitřku vypadá, jak funguje a jakej potřebuje servis. Vo svý embéčka se staráte daleko líp, to jste z toho posraný až za ušima, když něco zaskřípe, ale co by kunda potřebovala, to je vám ukradený. Nabíják a špulka patří k sobě, co svět světem je, a potřebujou se navzájem – a ty mi tady neprď, fafejto.
Helejte, vod teďka se budete ke kundě chovat jako ke svátosti, jako kdybyste vstupovali do chrámu. A žádný jen na čumendu, ale posedět a procítit to. To má bejt mystickej zážitek, a ne nákup v samoobsluze, kam vrazíte bez košíku, popadnete půlku šumavského, kolo kabanosu, taškáče a hned zas ven. Slibujete mi to, vlastiprdi?“
 
Druhý najlepší:

„...teorie pohlavního aktu a zázraku početí: muž nejdřív načůrá do kundy, pak to zamíchá ptákem a udělá mrdliny, které ženu oplodní…“

Tretí najlepší:

„Rytíř obrací k ní zraky:
Kunda?...To je zvíře ňáký?
Ale ne, toť dvorana
mezi mýma nohama!
Ukaž mi ten ocas, pane,
Uvidíš, že hned ti vstane,
jako roubík ve chvíli,
jak odkryju košili.
Chceš-li mrdu rozkoš znáti,
musíš ocas v kundu dáti,
než ti míza vykape.
Tamhle hleď, je kanapé.
Rytíř divnou touhou prahnul,
po kundě si rychle sáhnul
a jak mužští přemnozí,
chmátl přitom na kozy...“

Ach, keby chceli vydať aj knihu o „pipíkoch“ :-)

Moje hodnotenie: ★★★

1 komentár:

koki povedal(a)...

Autori písali pod pseudonymami. Vychádzam z dvoch vecí:
1.Na prebale je len názov knihy.
2.Všimnite si, čo vám vznikne z ich iniciálok: K.U., N.D.A. => to nemôže byť náhoda!!!