sobota 12. februára 2011

O čem dáma sní

Z anglického originálu: What a Lady Wants (2007)

Autor: Victoria Alexander


Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Dita Kelbelová

Počet strán: 256

Rok vydania: 2009



Nigel Cavendish vie, že raz bude stáť pred oltárom, ale zároveň dúfa, že ten osudný deň nenastane tak skoro. Dovtedy si mieni užívať život naplno. Felicity Melvilleová by sa naopak rada vydávala, ale netúži po nudnom manželovi a ich nudnom živote. Sníva o živote plnom vzrušenia. Keď uvidí Nigela utekajúceho zo spálne istej vydatej ženy, vie, že práve on je stelesnením jej snov... po malej prevýchove, pravdaže.

Príbeh sleduje ďalšieho zo štyroch priateľov, v poradí druhého, ktorého osud dostane do manželského chomúta. A hoci do spárov manželstva sa nedostane z vlastnej vôle, nakoniec bude rád, že sa tak stalo ;-)
Nigel je zo štvorice gentlemanov, ktorý spolu uzatvorili stávku: Ktorý z nich sa ožení ako posledný, od každého získa šiling a drahý koňak (kniha Hra na lásku). Naviac Nigel je spomedzi priateľov najväčší sukničkár. A hoci si za svoje milenky vyberá vždy ženy vydaté a skúsené, jedného krásneho dňa ho zláka aj nevinná dievčina... a práve vtedy sa začnú problémy. Felicity nie je len obyčajná dáma, ktorá sa chce čo najskôr dostať pod čepiec, pretože roky jej ubiehajú veľmi rýchlo, ale je aj dobrodružnej povahy. Naviac verí v osud. No a to je práve problém. Lebo keby tam toho "mystického" a "osudového" bolo menej, dostala by kniha všetkých päť hviezdičiek :-(

Moje hodnotenie: ****

Žiadne komentáre: