piatok 7. novembra 2008

The Switch

Názov: The Switch (2000)

Autor: Sandra Brown

Vydavateľstvo: Piatkus

Počet strán: 474

Rok vydania: 2001



Gillian a Melina Lloydové sú jednovaječné dvojčatá. Sú si na nerozoznanie podobné. Melinu napadne zahrať si ich dávnu detskú hru na zámenu. Ten večer má totiž sprevádzať ako mediálny doprovod národného hrdinu, astronauta plukovníka Christophera Harta prezývaného "Náčelník". Gillian sestrin nápad láka, no má obavy o svoj zdravotný stav. V ten deň totiž podstúpila umelé oplodnenie. Nakoniec sa však nechá prehovoriť a slávnemu astronautovi robí spoločnosť. Nasledujúce ráno ju nájdu zavraždenú vo vlastnej posteli. Steny jej spálne nesú obscénne nápisy týkajúce sa milostného pomeru s Hartom.
Christopher aj Melina cítia, že policajné vyšetrovanie neodhalilo všetko a preto sa na vlastnú päsť rozhodnú pokračovať v pátraní. V prípade je priveľa záhad a nedá sa veriť nikomu - ani štátnym orgánom. S nasadením života sledujú stopu, ktorá vedie až na prah svätyne, v ktorej jadre megalomanský jedinec spriada svoje "choré" plány...



Opäť jeden pútavý thriller zo Sandrinej dielne. Perfektná zápletka. Nechýba šialenec, nechýbajú agenti FBI, nechýba iskrenie medzi hlavnými hrdinami.

Melina je otrasená zo smrti svojej sestry. Plne si uvedomuje, že obscénnosti, ktoré vrah napísal Gillianinou krvou na steny spálne, patria jej. Čiže zomrel nevinný človek. A kvôli čomu? Obyčajnej, nevinnej zámene. Osud je vrtkavý a vie si s nami kruto zahrávať. :-( 

Sestry si boli veľmi blízke, nečudo, že sa Melina rozhodla pre pomstu. Pri "naháňaní sa" po skutočnom vrahovi, využije pomoc sympatického Harta, ktorému v žilách koluje indiánska krv. Pri spoločnom pátraní sa navzájom zbližujú a spoznávajú. 

Pravdaže romantická časť je druhoradá, odohráva sa na pozadí príbehu. Hlavná os je postavená na hľadaní a odhalení vraha resp. osoby, ktorá stojí za nielen touto vraždou, ale ako sa postupne dozvedáme, za množstvom ďalších spolu viac či menej súvisiacich vrážd.

Moje hodnotenie: ★★★★★

Žiadne komentáre: