sobota 3. mája 2008

Sametové pouto

Z anglického originálu: Heather and Velvet (1991)

Autor: Teresa Medeiros

Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Zuzana Pernicová

Počet strán: 360

Rok vydania: 2000

Laura Walkerová bola poslušná dcéra a rozumná neter, s očami ukrytými za silnými sklami okuliarov. Myslela si, že ju čaká údel starej panny, veď odjakživa bola pre ostatných len študované dievča, len tieň bohatej tety, ktorá sa jej ujala po smrti jej rodičov. Všetko sa však zmenilo počas búrkovej noci, keď zachránila zraneného banditu... Celý život sa snažila krotiť svoje vášne a usilovne vôkol seba budovala neprelomiteľný ľadový múr, ale potom sa objavil šedooký bandita Kirkpatrick a prerazil si cestu k jej srdcu.

Po Škótsku a Anglicku sa tradovali o Kirkpatrickovi strašidelné historky. Laura ho počas búrky a nevydarenej lúpeže zachránila a on sa do nej zamiloval. Ukázal jej svoju tvár, ktorú skrýval pod maskou, aby ho nik nespoznal. Myslel si, že sa viac neuvidia, avšak, čo čert nechcel... Sivooký bandita sa objaví ako snúbenec Laurinej tety Tricie u nich v dome na Lindentree. Sebastian Kerr si ju chce vziať kvôli peniazom, ktoré nutne potrebuje. Ale je tu Laura, jeho krásna, chytrá Laurička s očami ako ametysty :-) Presne tá, ktorá vie, že on je ten všade postrádateľný škótsky bandita. Prezradí ho šerifovi? Neprezradí?
Kniha je neuveriteľne bohatá na dejové zvraty. Prvá časť sa odohráva v uhladenom Anglicku a časť druhá zas v drsnom Škótsku. Pekne vykreslený boj medzi láskou a mocou (peniazmi). Hm, čo myslíte, že tentokrát zvíťazí? ;-)

Moje hodnotenie: ****

Žiadne komentáre: