pondelok 6. januára 2014

Čakanie na lásku

Z anglického originálu: Long Time Coming (1988)

Autor:
Sandra Brown
 
Vydavateľstvo: Remedium

Preklad: Dana Oravcová
 

Počet strán: 208

Rok vydania: 2005




Marnie Hibbsová očakáva pracovníka reklamnej agentúry, aby mu odovzdala návrhy na titulnú stranu telefónneho zoznamu, keď k nej neohlásene zavíta jeden z momentálne najpopulárnejších amerických astronautov Lawrence Kincaid a obviní ju z autorstva vydieračských anonymných listov. Mladá žena vie o minulosti nečakaného návštevníka viac, než by mu chcela prezradiť, ale nikdy mu nepísala a nemá ani tušenie, kto to mohol urobiť.  



Marnie sa do Lawrencea zamilovala už ako mladé dievča, keď boli s rodičmi a so sestrou na dovolenke. Bola to však iba platonická láska. Večnú pamiatku si z dovolenky priniesla domov jej staršia sestra... a Lawrence sa nikdy nedozvedel, že splodil potomka. To leto navždy zmenilo každého člena rodiny...

My sa zoznamujeme s Marnie v dobe, kedy žije spolu s päťnásťročným sestrininým synom Davidom a Marnie sa snaží získať vzácnu zákazku, aby mala z čoho zaplatiť účty. Rodičovský dom je veľký a vyžaduje si viac investícií ako dokáže Marnie sama zvládnuť. Na scéne sa objavuje Lawrence, ktorého na prah domu privádzajú výhražné listy, v ktorých sa píše, že má syna a informácie o ňom sa dostanú na verejnosť. Lawrence si nie je vedomý, že by mal 15-ročného chlapca, no pri pohľade na Davida ho chytia pochybnosti. A oprávnene. 

Marnie miluje Davida akoby bol jej vlastným synom, avšak vie, že mu nemôže brániť, keď sa bude chcieť zblížiť s otcom... Lawrenceova prítomnosť znova prebudí v Marnie pochované city dávnej lásky. A tentoraz sa hlbokej náklonnosti nevyhne ani Lawrence :-)

Kniha ponúka príjemné čítanie (čo v prípade Sandričky nie je nič nové), autorka výborne zvládla charaktery jednotlivých postáv, aj keď vzájomná náklonnosť Davida k Lawrencovi prebehla na môj vkus priveľmi rýchlo.  

Dej je obohatený o zaujímavú zápletku v podobe výhražných anonymných listov a nie je  ľahké určiť, kto ich posiela - čo je veľké plus ;-)

Moje hodnotenie:

Žiadne komentáre: