sobota 20. apríla 2013

Dívka jménem Summer

Z anglického originálu: A Girl Named Summer (1986)

Autor:
Julie Garwood

Vydavateľstvo: Oldag


Český preklad: Alena Horváthová

 
Počet strán: 128


Rok vydania: 2001



Summer Matthewsová cíti, že letné prázdniny budú príšerné. Namiesto práce s kamarátkou v pizzerii, na ktorú se tešila, musí sedieť doma a starať sa o svojho mladšieho brata a dedka. No zrazu sa objaví David Marshall a Summer sa poprvýkrát zamiluje. Ako si však udrží jeho záujem, keď sa okolo neho točí Ann Loganovej, ktorá zbiera chlapcov ako trofeje? 



Summer je pätnásťročná dievčina a krátky román je o tom, ako sa zamiluje a kvôli láske stvára hlúposti, pravdaže za výdatnej asistencie jej najlepšej priateľky Reginy. Aby upútala na seba pozornosť, tak Davidovi povie, že je výbornou bežkyňou, ktorá denne prebehne desať míľ. Pravdou však je, že Summer nikdy nebehala a keď ju David prihlási na preteky, je zúfalá. Jej deduško je však jej veľký výmyselník a pomôže jej zostaviť plán, v ktorom jej dá za cieľ nabehať potrebné kilometre :-) Summer, ktorá behanie nenávidela ho odrazu začína milovať a aj keď už nemusí, stále beháva. To, čo teda sprvoti robila pre lásku, neskôr robí pre seba. A tak by to malo byť. 
Trochu nedorozumení medzi hlavnými hrdinami sa nakoniec vyrieši a mladá láska dostáva šancu...

Príbeh je určený násťročným dievčatám a určite stojí za povšimnutie. Ja som sa s tvorbou pre mládež u Julie stretla po prvý raz a musím povedať, že to nebol zážitok na "zahodenie". Môžem skonštatovať, že písať vie ako pre dospelých tak i pre mládež.

Moje hodnotenie: ★★★
 

Žiadne komentáre: