sobota 2. apríla 2011

Odkud vane kouř

Z anglického originálu: Where There´s Smoke (1993)

Autor:
Sandra Brown

Vydavateľstvo: Euromedia Group - Ikar

Český preklad: Josef Orel

Počet strán: 464


Rok vydania: 2009



Doktorka Lara Malloryová svojim príchodom do texaského mestečka Eden Pass rozviruje hladinu. Čo hľadá žena, ktorej milostný románik s nádejným mladým senátorom Clarkom Tackettom zničil jeho politickú kariéru, práve v jeho rodnom meste, kde má hlavné slovo Clarkova despotická matka, bohatá naftová magnátka Jody? Prečo sa chce Lara zoznámiť s Clarkovým bratom, dobrodruhom Keyom? 




Otázky, samé otázky. Pravdaže, v knihe na ne nájdete odpovede :-) Už samotný začiatok knihy vás chytí a dlho, dlho ani nepustí. Čo je fajn. No potom príde časť, kedy Lara presvedčí Keya, aby s ňou letel na čierno do krajiny, do ktorej ju vyhnali aj s manželom a dieťatkom, ktoré mala pod srdcom práve po afére s Clarkom. Hľadá totiž stopy práve po svojej malej dcérke, ktorej ostatky jej vláda nevrátila spolu s manželovými.

Táto časť v knihe mi prišla uletená - napísaná podľa scenárov niektorých hollywoodskych filmov. Jednoducho sa hlavní hrdinovia dostanú do krajiny, v ktorej je vzbura a vládne v nej tyran... Hm... a čerešničkou na torte je zmŕtvychvstalý Larin manžel... amen.

Napínavé to bolo, nemôžem povedať, že nie. Ale miestami uletené a absolútne nereálne. Za to strhávam hviezdu.

Moje hodnotenie: ★★★★

Žiadne komentáre: