nedeľa 20. decembra 2009

Tanec vášní

Z anglického originálu: Dance of Seduction (2003)

Autor:
Sabrina Jeffries

Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Dita Kelbelová

Počet strán: 312

Rok vydania: 2009

Clara Stanbourneová má starosti s prevádzkou domova pre malých zlodejíčkov. K tomu jej však pribudnú ďalšie starosti. Hneď v susedstve sa totiž usadil záhadný kapitán Morgan Pryce a očividne obchoduje s kradnutým tovarom. Fešák sa samozrejme veľmi mýli, keď v nej vidí krehkú kvetinu, ktorú môže obalamutiť sladkými slovami a sľubmi. Nie, Clara za nič na svete nedopustí, aby zviedol jej zverencov naspäť na krivé chodníčky! Morgan by Clare veľmi rád povedal, ako sa majú veci v skutočnosti, ale nemôže. Mohlo by to ohroziť jeho poslanie: odhaliť známu zločineckú bandu. Mal by sa sústrediť na plnenie svojej úlohy, ale jeho myšlienky až príliš zamestnáva Clarina pekná tvárička.

Morgan a Clara si padnú do oka hneď na začiatku, a aj keď to Clara popiera, Morgan sa jej veľmi páči. Jediné čo ju štve je, že obchoduje s kradnutými vecami a navyše do svojich obchodov mieša aj jej zverencov, ktorých sa poctivo snaží polepšiť už niekoľko rokov. Časom však lepšie spoznáva Morgana a zisťuje, že nie je taký zlý ako na prvý pohľad pôsobí. Postupne odhalí jeho tajomstvo i posolstvo. Potom je už len otázkou času kedy si tí dvaja padnú do náručia a príbeh skončí happyendom :-)
Kniha ma zaujala na prvý šup, ľahko sa číta, má pútavý dej. Nechýba dobrodružstvo, vtip, romantika a slávne to „iskrenie“ medzi dvomi hrdinami. Autorka si na vykresľovaní hlavných postáv dala záležať. Všetka česť ;-)

Moje hodnotenie: ****

Žiadne komentáre: