nedeľa 2. novembra 2008

Len to najlepšie...

Z amerického originálu: Only the Best (1993)

Autor: Lori Copeland

Vydavateľstvo: WIST

Preklad: D. Gondová/M. Mazal

Počet strán: 316

Rok vydania: 1995

Rana Alcottová sa po krátkom a nešťastnom manželstve rozhodla začať odznova. Na starom ojazdenom aute a s pár korunami vo vrecku odchádza na dlhú púť krížom cez Spojené štáty ku svojej priateľke Trace, ktorá jej sľúbila ubytovanie vo Washingtone i pomoc pri hľadaní práce. Rana však uviazne uprostred metelice, a práve keď prechádza malým mestečkom, pokazí sa jej auto. Požiada o pomoc Gunnera Montaya ktorý má úplne iné predstavy o tom, ako tráviť chladný zimný deň, než opravovaním pokazeného chladiča alebo vynechávajúcej prevodovky. Ako sa neskôr ukáže, pokazené auto nie je jediným problémom, ktorý Ranu postihol.



Ranu od samého začiatku až po samý koniec sprevádzajú samé katastrofy. Okrem toho, že sa jej pokazí auto a nafúkaný Gunner jej len veľmi neochotne podáva pomocnú ruku, nemá kde bývať a v miestnom hoteli nemajú jedinú voľnú izbu, kde by prenocovala. Navyše sa jej míňajú posledné ťažko vydobité korunky, ktoré jej sotva postačujú na zabývanie sa u svojej kamarátky vo Washingtone (kam sa aj tak nakoniec vôbec nedostane), nieto ešte na prebývanie v tomto bohom zabudnutom mestečku. 

Pomoc jej poskytne arogantný Gunner, aj keď sa pri tom netvári veľmi ochotne :-) Predá jej jeden z karavánov, z ktorého si Rana urobí svoj dočasný domov. A aj keď je už napoly rozpadnutý, zatuchnutý a s deravou podlahou i strechou, podarí sa jej z neho vybudovať (aj za Gunnerovej pomoci) dočasné bydlisko. 

Zamestná sa ako zdravotná sestra, ktorá mestečku veľmi chýbala, aby získala späť investované peniaze do rozpadnutého karavánu, poprípade si niečo navyše privyrobila. A keďže ide o zamilovaný príbeh, popri rôznych pohromách, ktoré našu hrdinku stretávajú sa odohráva aj ľúbostná zápletka. Áno, hádate správne - medzi Ranou a Gunnerom. A aby bolo aj v tom trocha napätia, tak trošku im ich rodiacu sa lásku kazí Twila, Gunnerova bývalá manželka ;-)

Kniha v sebe nesie zaujímavý príbeh, avšak na môj vkus bol písaný ťažkopádne a nudne. Dej sa zbytočne naťahoval tam, kde vôbec nemusel :-(

Moje hodnotenie:

Žiadne komentáre: