nedeľa 3. augusta 2008

Milenec z temnot

Z anglického originálu: After Midnight (2005)

Autor: Teresa Medeiros

Vydavateľstvo: Domino

Český preklad: Danuše Pavelčíková

Počet strán: 208

Rok vydania: 2005


Carolina Cabotová sa po smrti rodičov stará o svoje dve sestry, a šetrí každú pencu, len aby mali z čoho žiť. Východiskom z núdze sa javí sobáš druhorodenej Vivienne so šľachticom Adrianom Kaneom, ktorý nie je iba bohatý, ale i veľmi pekný. V spoločnosti sa však o ňom trúsia čudné zvesti, a Carolina sa začína o sestru strachovať. Keď ich Adrian pozve na návštevu do svojho rodného hradu, Carolina sa snaží overiť, či sú všetky chýry pravdivé... Adrian ju začína priťahovať a ani on nie je voči jej pôvabom odolný. Vzájomná príťažlivosť prerastá v lásku, no Caro nechce ohroziť sestrino šťastie a svoju lásku potláča. Adrian, ktorý pred celým svetom ukrýva temné tajomstvo, sa tiež zúfalo bráni silnejším citom...

Dej sa odohráva v Londýne v roku 1820. Tri sestry sa snažia pretĺkať svetom a po správe, ktorú im pošle prostredná Vivienne, že sa jej dvorí urodzený šľachtic, vyzerá byť všetko na ceste k lepšiemu. O Kaneovi kolujú chýry, že je upír, pretože počas dňa nevychádza do ulíc, žije nočným životom a na panstve nemá zrkadlá. Calorina na upírov neverí, ale túži ochrániť svoju sestru, tak sa rozhodne vyhútať pravdu.
Adrian jej učaruje a pomaly spadá do spárov lásky. Vie, že ani ona jemu nie je ľahostajná, no jeho temné tajomstvo ju obklopuje ako čierny závoj. Caro má výčitky svedomia, že túži po mužovi, ktorého chce jej sestra... Nakoniec Caro odhalí tajomstvo "záhadných bratov" Kaneovcov a vysporiada sa s ním po svojom ;-)
Kniha je prvou zo série o upíroch a čiastočne rozbieha aj príbeh mladšieho z Kaneovcov - Juliana a Carolininej sestry Portie v knihe Ztracená duše.

Moje hodnotenie: ****

Žiadne komentáre: