piatok 29. júla 2011

Lásky na pracovisku

Názov knihy: Lásky na pracovisku (2010)

Autor:
Viki Valenská 

Vydavateľstvo: LastArtist

Počet strán: 144

Rok vydania: 2010




Hlavná hrdinka Veve je nerozhodná a občas by človek povedal, že si sama hádže polená pod nohy. Našťastie sa vždy nájde niekto, kto počúva za dverami a rád pomôže... Príbeh je plný vzťahov a verejných tajomstiev. Každý vie o každom, každý rieši každého...


Kniha nesie podtitul: môj život ako z telky. Prirovnanie je viacmenej pravdivé - ak berieme do úvahy, že si to v nej hlavní protagonisti rozdávajú každý s každým a lá v seriáloch Melrose Place alebo Beverly Hills :-)

Príbeh v podstate ani nie je príbehom... román (či poviedka?) ani nemá dej - je skôr sondou do života chodu jednej reklamnej firmy. Do deja jednoducho vplávate a ani sa nenazdáte, je koniec (ktorý ani koncom nie je). Hlavnú hrdinku Veroniku alias Veve si nestihnete ani obľúbiť ani znechutiť, o hlavnom hrdinovi (tu by sme mohli polemizovať, kto ním vlastne je) nehovoriac.

Prečítať sa to dá, a tí, ktorí nepotrebujú v knihe veľa slov a stačí im: "Hm... uhm, hm..." a "Myslíš... myslím, že... myslím..." tak hor sa do čítania! Ostatným to odporúčam čítať, keď majú voľnú pol hodinku a nevedia čo s časom (v trolejbuse, vo vlaku, v čakárni...) - knižka je malá, útla, spratná do vrecka i kabelky a keď náhodou prestanete čítať v polovici, nič sa nedeje... o nič neprídete ;-)

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: