sobota 27. decembra 2008

Môj vysnívaný

Z anglického originálu: Fanta C (1987)

Autor: Sandra Brown

Vydavateľstvo: Remedium

Preklad: Eva Lunday

Počet strán: 224

Rok vydania: 2003


Dni literárnej hrdinky Elizabeth Burkovej sú celkom naplnené prácou v elegantnom butiku a starostlivosťou o dve malé deti. Jej noci sú však od manželovej smrti pred dvoma rokmi dlhé a prázdne, preto ustavične sníva o romantickej láske. Do jej života vstúpi Thad Randolph, muž ako vystrihnutý z jej najintímnejších predstáv. Elizabeth neverí na rozprávky a dobre vie, že šťastné konce sú len v knihách. Nahovára si, že Thada potrebuje len ako priateľa. Raz však príde chvíľa, keď sa bude musieť rozhodnúť, či ostane verná minulosti, alebo bude riskovať a oddá sa novej láske...


Elizabeth je v podstate milé, hanblivé žieňa - navonok. Vo vnútri jej tlčie horúce a vášnivé srdce. Všetky svoje myšlienky dáva na papier... Neverí, že by sa jej v živote naskytla možnosť milovať a byť milovaná a tak všetku lásku sveta rozdáva dúškami svojim hrdinom. Sama ani netuší ako blízko má toho svojho pravého :-) Stačí len pozrieť von oknom do susedovho dvora.

Jej sestra Lilah chce pre ňu len to najlepšie. Predsa mladá vdova s dvomi deťmi potrebuje nejakého muža. Takmer denne ju provokuje a bombarduje otázkami či už stretla pána P. a ak nie, dáva jej rady a podáva pomocnú ruku vo výbere. Aj keď bezúspešne :-)

Čo sa má stať, to sa aj stane. Nič netreba nútiť, ani súriť. Platí to i v tomto príbehu.

Veľmi romantický, miestami šťavnatý ...a so správnou dávkou vášne :-)

Moje hodnotenie:

Žiadne komentáre: