piatok 5. augusta 2016

Hrdina

Z anglického originálu: Hero (2013)

Autor: Rhonda Byrne

 
Vydavateľstvo: Ikar


Preklad: Zora Ličková
 

Počet strán: 240

Rok vydania: 2014



Buďte hrdinom, ktorým máte byť. 
Sledovaním cesty dvanástich ľudí, v súčasnosti najúspešnejších na planéte, sa naučíte, ako využiť svoje vnútorné sily na prekonanie prekážok a na splnenie aj tých najneuveriteľnejších snov. Budú vás inšpirovať, ako nájsť svoje vlastné poslanie a aké kroky podniknúť, aby sa váš vysnívaný život stal každodennou realitou.



Cez dvanásť príbehov (skôr citátov, lebo v skutočnosti ide len o krátke/neúplné nahliadnutie do životov 12 ľudí, čo je škoda) úspešných mužov a žien nám autorka ukazuje, že nech ste ktokoľvek, pochádzate odkiaľkoľvek, môžete sa stať hrdinom. Treba len pevne a odhodlane ísť za svojim snom. A treba byť o tom vnútorne presvedčený.

Hrdinom je a môže byť každý z nás. V podstate je to o pocite, ktorý máme vo svojom vnútri, je to o chápaní samého seba a sveta okolo nás, je to o videní, o hľadaní, o naplnení... Každý z nás si je strojcom vlastného šťastia. Niekedy stačí len maličkosť, ktorá nás nakopne; niekdy musíme padnúť na samé dno, aby sme začali odznova a už dobre.

Kniha nesie v sebe povzbudivé slová, dokáže človeka nabudiť, naštartovať, a to ju nemusíte čítať úplne od začiatku do konca, môžete ju otvoriť a začítať sa do nej na akejkoľvek strane. Vždy nájdete niečo, čo vás povzbudí alebo motivuje.

Ak mám byť ale úprimná, mne v podstate neponúkla nič nové, nič čo by som už niekde nepočula, nevidela, nečítala. Nič, čo by som už nevedela. Moja škoda. No vy "nehádžte flintu do žita", skúste si ju prečítať, môžno pre vás bude inšpirujúca. Obzvlášť si myslím, že povzbudivou môže byť pre mladých ľudí, ktorí ešte nemajú za sebou žiadne skúsenosti, na všetko hľadia s pozitívnym očakávaním a majú hlavy plné snov, len nevedia ako ich naplniť.

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: