pondelok 25. augusta 2014

Poviedky o láskach

 

Názov knihy: Poviedky o láskach (2014)

Autor:
Eva Urbaníková & evitapressáčky
 
Vydavateľstvo: Evitapress

Počet strán: 112

Rok vydania: 2014



Láska má veľa podôb. Láska medzi ňou a ním, láska medzi nimi, láska nevyspytateľná, vášnivá, imaginárna, láska ako pomsta. Bezhlavý sex ako jeden z prejavov lásky... hoci aj k moru. Nevera ako dôsledok citového strádania. Naliehavá potreba milovať a byť milovaný, ktorá nás napĺňa radosťou, zúfalstvom, strachom i túžbou po pomste. Zvyčajne súčasne. Láska má byť... ľúbiť niekoho, s kým chceme bez najmenších pochybností stráviť zvyšok života, a nie hnať sa za niekým, kto je pre nás nedosiahnuteľný...


Láska na všetky spôsoby - také sú poviedky v tejto útlej knižočke, ktorá bola súčasťou časopisu EVA. A podobne ako v Poviedkach o nás dvoch, musím skonštatovať, že to bolo celkom príjemné čítanie. Milo ma prekvapila hneď prvá poviedka od Evity s názvom Rozchod, ba viac, po prečítaní poslednej poviedky (taktiež od Evity) s názvom Ohliadnutie bolo moje prekvapenie ešte väčšie. Boli totiž vzájomne krásne prepojené.

Inak výborne vypointovaná a zároveň vtipná bola poviedka z pera Evelin Červienkovej - od tejto autorky si určite musím ešte niečo prečítať, má talent ;-)

Knižka ponúka ľahké, nevtieravé, nenásilné čítanie. 

Moje hodnotenie: ★★★

Žiadne komentáre: