piatok 18. mája 2012

Nespoutaný milenec

Z anglického originálu: Lover Unbound (2007)

Autor:
J. R. Ward

Vydavateľstvo: Baronet


Český preklad: Jana Pacnerová


Počet strán: 560


Rok vydania: 2011


Piaty diel románového cyklu Bratstvo čiernej dýky.

Vishous je úskočný bojovník so zatvrdnutým srdcom túžiaci iba po ničení nepriateľov upírov. Obdarený je deštruktívnymi sklonmi a tiež desivou schopnosťou vidieť do budúcnosti. Po tom, ako ho v boji vážne zrania, ocitá sa v nemocnici, kde sa nečakane a beznádejne zamiluje do svojej lekárky - človeka Jane Whitcombovej. Ona opätuje jeho city a lieči nielen jeho telo, ale aj bolesti na duši. Vishous však dostáva nové poslanie, čaká ho osud, v ktorom Jane nemá miesto...


Tak tomuto hovorím riadna fantasmagória. Konečne som sa stretla s hrdinami svetovo úspešného románového cyklu Bratstva čiernej dýky. Ide o román zo súčasnosti, avšak z prostredia fantasy. Okrem príbehu hlavného hrdinu, čo je v tomto prípade V, sledujeme aj príbehy mnohých ďalších jeho "bratov" (vďaka čomu, alebo kvôli čomu, má kniha úctyhodných 500 stránok ;-)).

Dejová línia nebola zlá, autorka do deja čitateľa veľmi rýchlo a ľahko vtiahla, aj napriek tomu, že išlo o piaty diel v poradí. Všetko potrebné vysvetlila, čiže čitateľ nemal pocit, že mu je niečo neznáme, skôr naopak, nadobudol pocit, že by mal poznať príbehy aj ostatných hrdinov - najmä dvojíc, ktoré sa dali dokopy :-) - keďže ide aj o romantický príbeh.

Pokiaľ ide konkrétne o Vishousa, chlapec mi prišiel zvláštny a povahovo nie veľmi sympatický.  Ale to možno kvôli jeho atypickým "chúťkam".

Navyše ma pri čítaní rušila skratka Vishousovho mena V, a to hlavne vo vete, ktorá písmenom v začínala. Častokrát sa totiž stalo, že som čítala V ako Vishous a mala som ho čítať ako obyčajné v :-)

Moje hodnotenie: ★★★

Black Dagger Brotherhood
1. Dark Lover (Milenec z temnot)
2. Lover Eternal (Milenec z věčnosti)
3. Lover Awakened (Probuzený milenec)
4. Lover Revealed (Nalezený milenec)
5. Lover Unbound (Nespoutaný milenec)
6. Lover Enshrined (Vyvolený milenec)
7. Lover Avenged (Pomstěný milenec)
 
8. Lover Mine (Milenec jen můj 
9. Lover Unleashed (Milenka pout zbavená)
10. Lover Reborn (Znovuzrozený milenec)
11. Lover At Last (Vytoužený milenec)
 

12. The King (Král)
13. The Shadows (Prokletý milenec) 
14. The Beast (Bestie)
15. The Chosen (Vyvolená)
16. The Thief (Zloděj)
17. The Savior (Spasitel)
18. The Sinner

Žiadne komentáre: