piatok 9. mája 2008

Láska na druhý pohľad

Z anglického originálu: The Second Sight (2006)

Autor: Amanda Quick

Vydavateľstvo: Ikar

Preklad: Zdenka Buntová

Počet strán: 288

Rok vydania: 2007

Dej sa odohráva na sklonku vlády kráľovnej Viktórie. Venetia Miltonová prijme ponuku zdokumentovať múzejné zbierky pre Tajnú spoločnosť. Spozná sa s Gabrielom Jonesom, mužom, ktorý ju na prvý pohľad uchváti. Keďže pri svojom veku a rodinnej situácii (sama sa stará o dvoch mladších súrodencov a staropanenskú tetu) nemá šancu na vydaj, rozhodne sa, že Gabriela zvedie. Noc plnú vášne naruší príchod dvoch neznámych osôb a Venetia je nútená opátstvo urýchlene opustiť. Neskôr sa z novín dočíta, že pán Jones je mŕtvy...
Venetia si za štedrý honorár otvorí v Londýne ateliér. Aby pôsobila úctyhodne, vystupuje ako vdova po Gabrielovi. Jej umelecké fotografie žnú úspech za úspechom. Aké je ale jej prekvapenie, keď sa jedného rána na prahu dverí objaví sám pán Jones, rozhodnutý hrať jej manžela? V tej chvíli nemá ani zdanie, aký kolotoč nebezpečných príhod jeho príchod prináša.

Trochu mysteriózne, ale aj napriek všetkým paranormálnym javom, jasnovidcom, či mesmeristom veľmi pútavé. Nechýba detektívna zápletka, typická pre p. Quickovú, ani romantika ;-)
Veľmi sa mi páčil preklad.

Moje hodnotenie: *****

Žiadne komentáre: