pondelok 21. apríla 2008

Stretnúť svoj sen

Z anglického originálu: Texas! Sage (1991)

Autor: Sandra Brown

Vydavateľstvo: Remedium

Preklad: Dana Oravcová

Počet strán: 272

Rok vydania: 2007

Hlavnou hrdinkou príbehu je Sage Tylorová. Najmladšia zo súrodencov z trilógie o rodine Tylorovcov (prvé dva diely vyšli u nás pod názvami: Stretnúť šťastie; Láska na druhý pohľad). Práve ukončila vysokoškolské štúdium a čaká ju spoločný život s čerstvo doštudovaným lekárom z bohatej rodiny. Tak to chce ona, no osud rozhodol inak. Drahý „snúbenec“ sa s ňou počas Vianočných sviatkov rozíde. Sage nato ten večer odlieta domov do Milton Pointu a doprevádza ju arogantný, ale šarmantný Harlan Boyd – nový zamestnanec v rodinnom podniku Tylerovej vrtnej spoločnosti. Sage sa rozhodne pracovať v rodinnom podniku, na jednej strane, aby zabudla na svojho ex a na strane druhej, aby sebe a tiež bratom dokázala, že je ich rovnocenný partner a niečo dokáže. Spolu s Harlanom sa pustia do nového projektu, ktorý môže zachrániť upadajúcu firmu...



Harlan, ktorý prišiel po Sage na príkaz jej brata Luckyho kvôli naliehavým rodinným záležitostiam, je svedkom ponižujúcej epizódy Sage a jej snúbenca. A náramne sa na tom baví! Keď po príchode domov Sage zistí, že Harlan býva u nich a navyše v jej izbe, nemá v sebe väčšieho srdu. Avšak je voči nemu bezmocná, pretože sama tají pred rodinou, že sa s ňou snúbenec rozišiel a Harlana nepozná natoľko, aby mu mohla dôverovať, či jej tajomstvo nevyzradí. 

Našťastie je však Harlan rozumný, zodpovedný a zásadový chlapík a tak Sageino tajomstvo ostáva uchované. Samozrejme iba dočasu. Pretože každá lož si nájde cestičku von, a tak sa napokon celá rodina dozvie pravdu.

Zároveň však „bojovný“ vzťah medzi Sage a Harlanom naberá na obrátkach a začína mať tie správne grády, pre ktoré sa dá od knihy len ťažko odtrhnúť. Zopár vtipných slovných prestreliek necháva čitateľa v dobrej nálade až po poslednú stránku. 

Príklad (dej odohrávajúci sa v kostole, keď si hlavní hrdinovia sadajú do lavíc):

„Sage zmeravela a nahlas zastonala. Naklonil sa k nej a opýtal sa pošepky: ,Stúpil som vám na nohu?´
,Nie.´
,Narazil som vám do kolena?´
,Nie.´
,Teda vzdycháte preto, lebo som to neurobil?´“
 

V tomto poslednom príbehu z trilógie o rodine Tylorovcov sa dozvieme aj ako sa vyvŕbi načrtnutý vzťah miestneho šerifa a dlhoročného rodinného priateľa Pata Busha (áno, čítate dobre, Pata, nie Georgea :-D) a Laurie (mamičky Tylorovcov).

Romantika ako sa patrí, z ktorej si na istý čas určite zapamätáte povestnú vetu: „Ukáž, ako sa vieš bozkávať!“ ;-)


Moje hodnotenie: ★★★

Texas!
1. Texas! Luke (Stretnúť šťastie)
2. Texas! Chase (Láska na druhý pohľad)
3. Texas! Sage (Stretnúť svoj sen)

Žiadne komentáre: